مهاجرت خانوادگی به کشور سوئد یکی از گزینههای جذاب برای افرادی است که به دنبال بهبود کیفیت زندگی خود هستند و میخواهند امکانات بهتری را برای خانواده خود فراهم کنند. سوئد با استانداردهای بالای زندگی مقصدی ایدهآل برای مهاجران در سراسر دنیا از جمله ایرانیان محسوب میشود.
در این کشور اعضای خانواده میتوانند به یکدیگر بپیوندند و از امکانات تحصیلی و شغلی بهرهمند شوند. آنچه اهمیت دارد، نکات مهمی است که باید برای موفقیت در این پروسه رعایت کرد تا بتوان ویزای خانوادگی سوئد را اخذ نمود. در ادامه با مجموعه اماپو همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این مورد کسب نمایید.
فهرست مقاله:
برای مهاجرت به هر کشوری شرایط خاصی وجود دارد. کشور سوئد نیز شرایطی را برای مهاجرت خانوادگی شرایطی را در نظر گرفته است که متقاضی باید به آنها توجه کند. اولین و مهمترین شرطی که برای مهاجرت خانوادگی به سوئد وجود دارد، داشتن مجوز اقامت برای فرد اصلی است. اگر فردی مجوز اقامت در سوئد را داشته باشد، میتواند همسر و فرزندان پایینتر از سن قانونی یعنی زیر ۱۸ سالش را، با خود به این کشور ببرد. اگر فرد اصلی زیر ۱۸ سال سن دارد، اعضای خانواده او، والدینش محسوب میشوند.
نکته مهم دیگری که باید به آن دقت کرد این است که مجوز اقامت اعضای خانواده در کشور سوئد، همراه با انقضای مدت زمان مجوز اقامت یعنی اتمام اعتبار مجوز اقامت، به اتمام میرسد. اعضای خانواده میتوانند برای دریافت اقامت دائم در کشور سوئد، پس از سه سال اقامت موقت درخواست خود را اعلام کنند. در هر صورت باید این نکته را بدانید که برای پیوستن اعضای خانواده، حتماً فرد اصلی باید از پس هزینههای زندگی آنها در کشور سوئد بر بیاید و البته مسکن مناسبی نیز برای خانواده تهیه نماید.
مهاجرت خانوادگی کشور سوئد از طریق ویزای تحصیلی، ویزای کاری و ویزای سرمایهگذاری امکانپذیر است. در ادامه توضیحات مختصری در مورد هر کدام از این روشها ارائه میدهیم.
مهاجرت خانوادگی به سوئد از طریق ویزای تحصیلی نیز امکانپذیر است. اگر شما قصد ادامه تحصیل در کشور سوئد را دارید، باید بدانید که دانشجویان بینالمللی میتوانند بعد از دریافت پذیرش از دانشگاه معتبر سوئدی اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کنند. ویزای تحصیلی سوئد به این افراد اجازه میدهند که اعضای خانواده خود یعنی همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را به کشور سوئد ببرند.
بنابراین شما برای دریافت این ویزا ابتدا باید از یکی از دانشگاههای معتبر سوئد پذیرش بگیرید و مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی از جمله پاسپورت معتبر، نامه پذیرش دانشگاه، گواهی تمکن مالی، عدم سوء پیشینه، ریز نمرات مقاطع تحصیلی قبل و... را آماده کنید و ارائه دهید. اگر درخواست شما برای اخذ ویزای تحصیلی سوئد پذیرفته شود، شما میتوانید برای اعضای نزدیک خانواده خود ویزای همراه درخواست کنید.
اگر فرد متقاضی اجازه بیشتر از ۶ ماه اقامت و تحصیل در سوئد را داشته باشد، اعضای خانواده میتوانند تا زمانی که فرد اصلی مشغول به تحصیل در سوئد است یعنی تا زمان اتمام تحصیلات او، در این کشور اقامت داشته باشند. فرزندان فرد متقاضی میتوانند در این کشور به مدرسه بروند و مشغول به کار شود و یا حتی در دانشگاه مورد علاقه خود تحصیل کند.
یکی از روشهای موثر برای پیوستن اعضای خانواده به یکدیگر در کشور سوئد، مهاجرت خانوادگی از طریق ویزای کاری است. کافی است که فرد متقاضی مجوز کار و اقامت در سوئد را داشته باشد تا بتواند بعد از شروع فعالیت خود و پیدا کردن شغلی مناسب، ویزای همراه برای فرزند همسر و فرزندان خود دریافت نماید. اگر شما شرایط و مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای کاری در سوئد را داشته باشید، میتوانید به راحتی برای اخذ ویزای کاری اقدام نمایید.
شما برای اینکه بتوانید از طریق ویزای کاری به صورت خانوادگی مهاجرت کنید، ابتدا باید درخواست مجوز کار و اقامت کنید. پیدا کردن یک موقعیت شغلی خوب یا یک کارفرمای سوئدی که نیاز به کارمندی با تخصص شما داشته باشد اهمیت بالایی دارد. پس از اینکه شما ویزای کاری را دریافت کردید، میتوانید درخواست اخذ ویزای همراه کنید. برای گرفتن ویزای همراه همسر فرد متقاضی باید بیشتر از ۱۸ سال سن داشته باشد و فرزند او نیز باید زیر ۲۱ ساله باشد.
شما برای درخواست ویزای همراه، باید با سفارت در تماس باشید و درخواست خود را به صورت ایمیل ارسال نمایید و مدارک مورد نیاز را نیز برای سفارت سوئد بفرستید. سپس با تکمیل یک فرم و پرداخت هزینه اخذ ویزای سوئد، منتظر بمانید تا این پروسه با موفقیت پشت سر گذاشته شود. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که ویزای کاری سوئد معمولاً یک ساله است اما با تداوم همکاری، قابل تمدید خواهد بود.
یکی از مطمئنترین و بهترین روشهای مهاجرت خانوادگی به کشور سوئد، اخذ ویزای سرمایهگذاری است. سوئد مانند بسیاری از کشورها از سرمایهگذاران خارجی استقبال میکند و شما میتوانید برای انتقال سرمایه خود به سوئد اقدام کنید. در این کشور با خرید سهام، ثبت شرکت، خرید ملک، کارآفرینی، خرید اوراق قرضه دولتی و... امکانپذیر است. آنچه اهمیت دارد این است که با همه این روشها نمیتوان انتظار دریافت اقامت دائم کشور سوئد را داشت.
شما برای اخذ اقامت دائم در این کشور، نیاز به منبع درآمد مشخص و شغل مناسبی خواهید داشت. به عنوان مثال ثبت شرکت میتواند یکی از روشهای سرمایهگذاری مناسب باشد که شما میتوانید اینگونه برای مهاجرت خانوادگی به سوئد اقدام نمایید و پس از ۴ سال درخواست اخذ اقامت دائم کنید. یکی از نکاتی که در مورد این نوع مهاجرت خانوادگی باید بدانید این است که همسر متقاضی اجازه انجام فعالیت اقتصادی را نخواهد داشت.
بدیهی است که برای گرفتن ویزای همراه کشور سوئد برای هر کدام از روشهای مذکور، نیاز به مدارک متفاوت و خاصی است اما برخی از این مدارک مشترک هستند. این مدارک مشترک شامل موارد زیر است:
مدارک لازم برای درخواست ویزای همراه سوئد، باید به زبان سوئدی یا به زبان انگلیسی ترجمه شده باشد و به همراه مدارک اصلی برای سفارت سوئد ارسال شود.
شما برای اخذ ویزای سوئد، باید مراحلی را کنید. مهمترین قسمت وقت سفارت برای اخذ ویزای سوئد، اطلاع از زمان باز بودن سامانه نوبتدهی سفارت سوئد است. در حقیقت این زمان محدود و نامشخص است و افراد زیادی هم منتظر هستند که سامانه نوبتدهی سفارت باز شود. به همین خاطر اماپو راهکار مناسبی را برای شما دوستان گرامی در نظر گرفته است. مجموعه اماپو بستری مطمئن و امن است که به شما در زمینه اعلان وقت سفارت سوئد کمک میکند. در حقیقت اماپو هشدار باز شدن سامانه نوبت دهی سفارت را به شما میدهد.
کافی است که شما ۲ شماره همراه به این مجموعه ارائه دهید تا برای هر درخواست، ۳ بار اعلان دریافت نمایید. سپس شما میتوانید خودتان برای رزرو وقت سفارت سوئد اقدام کنید و مراحل دیگر یعنی جمعآوری مدارک، تکمیل فرم ویزای سوئد، پرداخت هزینه درخواست ویزا و ارائه درخواست به سفارت سوئد را انجام دهید و منتظر بررسی درخواست و دریافت پاسخ از سمت سفارت باشید. لازم به ذکر است که مجموعه اماپو سرویس اعلان وقت سفارت و رزرو وقت سفارت مکزیک و اتریش را نیز بر عهده دارد. اماپو مسیر شما را برای اخذ ویزا را هموار خواهد کرد.