آیا شما تا به حال برای اخذ اقامت کشور قبرس اقدام کردهاید؟ آیا میدانید که ازدواج با شهروندی که اهل قبرس شمالی است، میتواند اقامت دائمی شما در این کشور را در پی داشته باشد؟ قبرس یکی از جزایر بسیار زیبا و جذابی میباشد که در دریای مدیترانه قرار گرفته است. هر ساله بسیاری از ایرانیان برای مهاجرت به این کشور و اخذ اقامت آن تلاش میکنند.
مهمترین و متداولترین روشهای اخذ اقامت قبرس از طریق ویزای تحصیلی، کار، سرمایهگذاری و ازدواج است. برای ورود به کشور قبرس شمالی احتیاجی به اخذ ویزا نیست اما شما باید پیش از مهاجرت به این کشور از شرایط هر کدام از روشهای اخذ اقامت آگاه باشید. در این مقاله از مجموعه اماپو به بررسی مراحل قانونی ثبت ازدواج در قبرس شمالی میپردازیم.
فهرست مقاله:
کشور قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم میشود. امروزه قبرس شمالی یکی از مقاصد محبوب مهاجران است چرا مهاجرت به قبرس دارای مزایای بسیاری است. وجود دانشگاههای معتبر با مدارک بین المللی، هوای معتدل مدیترانهای، امنیت بالا، میزان جرم بسیار کم، نرخ بیکاری پایین، پایین بودن هزینههای زندگی و... برخی از دلایلی هستند که باعث میشوند بسیاری از افراد تصمیم به مهاجرت به این کشور را بگیرند. از دیگر مزایای قبرس شمالی میتوان به کیفیت بالای خدمات بهداشتی و درمانی، مالیات کم، آلودگی بسیار کم و اقتصاد رو به رشد اشاره کرد.
این کشور دارای مناطق تفریحی و طبیعی زیبایی نیز هست و برای ایرانیان گزینهای عالی محسوب میشود زیرا با ایران فاصله کمی دارد. علاوه بر این آب و هوای قبرس شمالی بسیار عالی است و ایرانیان برای سفر به قبرس شمالی احتیاج به اخذ ویزا ندارند. جالب است بدانید که استاندارد زندگی در این کشور بالا است اما زندگی در آنجا هزینه کمتری نسبت به کشورهای اروپایی خواهد داشت. قبرس شمالی از نظر فرهنگی با کشور ما شباهتهایی نیز دارد. یکی از آسانترین و مهمترین راهها برای گرفتن اقامت قبرس شمالی، ازدواج است.
برای مهاجرت به قبرس شمالی از طریق ازدواج افراد خارجی یعنی ایرانیان یا مهاجرین سایر کشورها میتوانند با یک شهروند قبرسی ازدواج کنند. شاید این نوع مهاجرت ساده به نظر برسد در حالی که مهاجرت از طریق ازدواج نیز دشواریهای خاص خود را دارد و زوجین باید تمامی مراحل ثبت ازدواج را پشت سر بگذارند. ثبت ازدواج در قبرس شمالی از طریق مامورین اجرایی شهرداریها صورت میگیرد. لازم به ذکر است که افرادی که اعتقادات مذهبی دارند، میتوانند به عقد هم در بیایند و اصول شرعی در ازدواج خود را رعایت کنند. در این حالت عقد توسط فردی که صلاحیت این کار را دارد جاری خواهد شد.
حداقل سن ازدواج در این کشور برای خانمها ۱۸ سال و برای آقایان ۲۱ سال است. موافقت آزادانه زوجین بدون اجبار و بدون تهدید از دیگر قوانین ازدواج در این کشور محسوب میشود. مطابق با قوانین ازدواج در این کشور امکان چند همسری وجود ندارد. ارائه گواهی طلاق از همسر قبلی در صورت وجود برای ازدواج جدید الزامی خواهد بود تا ثابت شود که ازدواج قبلی به اتمام رسیده است.
از جمله قوانین مهاجرت به قبرس از طریق ازدواج میتوان به موارد دیگری نیز اشاره کرد. در حقیقت برای اخذ اقامت این کشور از طریق ازدواج باید واقعی بودن آن اثبات شود. علاوه بر این زوجین باید شرایط مالی خوبی داشته باشند و درآمد ماهانه آنها بیشتر از ۱۰۰۰ یورو باشد. موضوع مهم دیگری که در مورد قوانین مهاجرت به قبرس از طریق ازدواج وجود دارد این است که فرد خارجی از همان ابتدا نمیتواند اقامت دائم بگیرد بلکه باید روند مشخصی را طی کند. اجازه اقامت موقت پس از ازدواج برای یک سال ارائه میشود.
پس از انقضای یک سال دوباره باید آن را برای یک سال دیگر تمدید کرد اما خبر خوب این است که اگر زندگی مشترک زوجین تا مدت ۳ سال ابتدایی خوب باشد، فرد خارجی میتواند اقامت ۵ ساله قبرس و پس از آن تابعیت این کشور را دریافت نماید. پس از اقامت در کشور قبرس میتوان در آنجا مشغول به کار شد و درآمد خوبی نیز کسب کرد. ارسال مدارک و اظهارنامه به افسر ازدواج در این کشور نباید بیشتر از ۳ ماه طول بکشد زیرا در غیر این صورت ازدواج غیرقانونی خواهد بود.
از جمله مدارک لازم برای ثبت ازدواج در این کشور باید به مدارک شناسایی مانند پاسپورت یا کارت شناسایی ملی زوجین که برای اثبات هویت شخصی به کار میروند، اشاره کرد. وجود کپی کارت شناسایی والدین، گواهی سلامت، کپی سند مالکیت زمین یا ملک و یا شواهد مالی مانند حساب بانکی یا گواهی مالکیت اموال، ارائه گواهی طلاق زوجین اگر در گذشته از همسر خود جدا شدهاند، گواهینامه تولد فرزند زوجین حاصل از ازدواج پیشین در صورت وجود، گواهی عدم منع ازدواج که قانونی و یا وکیل آن را صادر میکنند و کپی و ترجمه گواهی اقامت همسر در قبرس برای ثبت ازدواج در قبرس شمالی لازم خواهد بود.
زوجین باید مدارک شناسایی خود یعنی پاسپورت و شناسنامه یا کارت ملی خود را همراه کپی آن ارائه دهند. فرم اطلاعات ازدواج باید توسط زوجین تکمیل شود. این اطلاعات باید کاملاً بر اساس اطلاعات گذرنامه و مدارک شناسایی آنها تکمیل شود. ثبت اظهارنامه مرحله بعدی است که توسط مسئول ازدواج ثبت خواهد شد. این اظهارنامه نشان میدهد که هیچ کدام از طرفین منعی برای ازدواج ندارند و ازدواج آنها با رضایت کامل و بدون اجبار انجام خواهد شد.
پس از انجام این مراحل، زوجین باید بین ۱۵ تا ۹۰ روز یعنی تا نهایتاً ۳ ماه پس از ثبت اظهارنامه، ازدواج خود را ثبت نمایند و اظهارنامه و مدارک خود را تحویل دهند. مهم این است که اگر این مدت طولانیتر از ۳ ماه شود، باید به مراجع قانونی اعلام شود زیرا مراحل قبلی اعتباری نخواهند داشت و برای ثبت این ازدواج باید از اول مراحل مذکور را انجام داد.
مهمترین قسمت وقت سفارت برای اخذ ویزا، اطلاع از زمان باز بودن سامانه نوبت دهی سفارت کشور مورد نظر است. آزاد شدن وقت سفارت در مدت زمانی نامشخص و محدود صورت میگیرد. این یعنی متقاضی باید به صورت مدام پشت سیستم بنشیند و سامانه نوبت دهی سفارت را بررسی نماید تا در صورت باز شدن آن، اقدام به گرفتن وقت سفارت و رزرو وقت سفارت کند. از آنجا که این روند وقت زیادی میخواهد و خستهکننده نیز هست، شرکتهایی مانند اماپو راهکاری مطمئن برای رزرو وقت سفارت خواهند بود.
اماپو بستری مطمئن برای آگاهی از زمان باز شدن سامانه یعنی اعلان وقت سفارت سوئد، اتریش و مکزیک است. کافی است که شما دوستان گرامی در هنگام ثبت نام در اماپو ۲ شماره تلفن همراه مختلف به این مجموعه ارائه نمایید تا هنگام باز شدن سامانه نوبت دهی سفارت در ۳ روز متوالی به شما پیام هشدار وقت سفارت ارسال شود. لازم به ذکر است که این مجموعه رزرو وقت سفارت مکزیک و اتریش را نیز انجام میدهد و شما میتوانید با ارائه مدارک مورد نظر، رزرو وقت سفارت اتریش و مکزیک را به اماپو بسپارید.